mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
Vakantiecentrum De Ullingse Bergen ligt op een steenworp afstand van Sint Anthonis, een gezellig bourgondisch Brabants dorpje. Het Brinkdorp heeft een aantal praktische winkels, zoals een supermarkt (7 dagen per week geopend), bakker, handige dorpshop. Ook is er in het dorp een groenteboer met slager aanwezig.

Vakantiecentrum De Ullingse Bergen ligt direct tegen 1.000 ha natuurschoon, de Staatsbossen van Sint Anthonis. Een afwisselend gebied bestaande uit heide, zandverstuivingen en bossen. De fiets- en wandelliefhebber kan zijn hart hier ophalen. Sint Anthonis ligt erg centraal, dichtbij de A73 vanwaar u mooie, culturele steden als Nijmegen, Venlo, Eindhoven en Den Bosch snel bereikt. Tevens ligt Duitsland op steenworp afstand. Vergeet u niet uw paspoort mee te nemen? 
 

Bekijk hier de uitgids van het Land van Cuijk voor de leukste uittips

 

Wij vertellen u graag wat er in onze mooie omgeving te doen is!

Sint Anthonisbos
Grenzend aan vakantiecentrum De Ullingse Bergen ligt het ca. 1000 ha. grote "Sint Anthonisbos" van Staatsbosbeheer met een variatie aan heidevelden, zandverstuivingen en bossen. De wandel- en fietsliefhebber kan hier zijn hart ophalen! Er zijn vele, korte en lange, fiets- en wandelroutes door bossen, over heide en zandverstuivingen.

Deze routes starten veelal bij de entree van de camping. Naast de uitgezette wandelroutes kunt u ook genieten van het knooppuntensysteem. In de receptie zijn diverse fiets- en wandelknooppunten te koop, waarna u zelf uw favoriete route uitstippelt met de door u gewenste afstand. Bekijk ook eens het Fiets- en Wandelboekje 2024 vol tips en routes over de omgeving.
Toeren door het bos
U kunt op uw eigen of gehuurde fietsen heerlijk toeren door het bos en over de heide. U treft op uw zwerftocht wellicht de kudde van 100 kempische heideschapen, want de 'belhamel' verraadt met zijn rinkelend geluid voortdurend de graasplek.

Op een ander moment kunt u oog in oog komen te staan met een groep schotse hooglanders met hun indrukwekkende horens. Wist u dat u niet alleen 'gewone' fietsen op de camping kunt huren, maar ook elektrische (bak)fietsen, kinderfietsen, kinderzitjes, verschillende soorten skelters en heuse familiefietsen geschikt voor 7 personen?
Op pad met de boswachter of IVN-gids
Tijdens het seizoen gaat de boswachter of de IVN-gids graag met u op pad. Tijdens deze mooie wandeltocht, langs de mooiste plekjes in de Staatsbossen, vertelt hij u graag over de natuur, over de geschiedenis, maar leert hij u ook het geluid van de verschillende vogels onderscheiden en wordt u gewezen op speciale struiken en bomen. Ook voor kinderen is deze wandeling erg leuk!

Wilt u liever zelf op pad met uw kinderen? Geen probleem! Ga dan ook speuren met behulp van de speciale IVN-gezinstas of de kaboutertas van Staatsbosbeheer.
Uitstapjes in de omgeving met kinderen
In de directe omgeving van De Ullingse Bergen zijn diverse dierentuinen en attractieparken te vinden. In de receptie treft u een uitgebreide informatiehoek met folders van diverse leuke bezienswaardigheden. Voorafgaand aan uw vakantie geven we u graag alvast wat leuke ideeen:

Dierentuinen: Zoo Parc Overloon, Dierenrijk Europa, Zie-Zoo in Volkel, Vlindersafari in Gemert

Attractieparken / dagje uit: Toverland, Hemelrijk, Oorlogsmuseum Overloon, Binnenspeeltuin 'reis om de wereld', museum met kasteel Helmond, Avonturenpark De Bergen, Irrland, Boerenbondsmuseum, Pret-Inn, binnenspeeltuin Ballorig en Hullie speelboerderij. 
Nijmeegse 4-daagse
Jaarlijks vindt in Nijmegen de Nationale Wandelvierdaagse plaats. Vier dagen lang wandelen duizenden sportievelingen tientallen tot honderden kilometers af.

De mooie stad Nijmegen is slechts zo’n 30 km verwijderd van De Ullingse Bergen en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Boxmeer vertrekt er deze week extra OV om wandelaars te vervoeren. De sportieve wandelaar vindt op De Ullingse Bergen een onderkomen om tijdens dit evenement juist geheel tot rust te komen.
Stedenbezoek
Sint Anthonis ligt te midden van mooie, grote en oude steden als Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, Venlo en Roermond. Heerlijk om een dagje te shoppen of cultuur te snuiven. Wilt u graag een dagje buitenland? Geen probleem. Duitsland is via de A73 en A77 erg makkelijk te bereiken en slechts op steenworp afstand. Neem uw paspoort daarom mee tijdens uw vakantie.
Kabouterpad en gezinstas
Ook kinderen ontdekken graag de natuur. Ieder jaargetijde is er van alles te beleven in de Staatsbossen. In samenwerking met IVN en Staatsbosbeheer zijn er leuke natuuractiviteiten gemaakt. Ga samen met uw (klein)kinderen op pad met de gezinstas. In de tas treft u een route van ca. 2 km (de route is met 800 m te verlengen) en diverse onderdelen waarmee u onderweg leuke natuuropdrachten kunt doen. Zo wandelend door het bos is er van alles te ontdekken. Alle zintuigen komen aan bod tijdens de leuke, spannende en actieve opdrachten.

Ga met het hele gezin op zoek naar de kaboutertjes in bos. De kinderen ontvangen een kaboutermuts en een tas met opdrachten. De tocht, welke te volgen is met behulp van kabouterpalen, is ca. 1 km. Ieder jaargetijde kunnen de kabouters andere opdrachten doen. Het kabouterpad is een leuk en leerzaam pad speciaal voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar

Beide activiteiten zijn meer dan de moeite waard tijdens uw vakantie!
Natuurevenementen
Diverse malen per jaar vinden er mooie natuurevenementen plaats. Op de 2e zondag in juni vindt het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest 
plaats. Natuurlijk worden de schapen geschoren, maar zijn er meerdere evenementen als bijvoorbeeld het bezoeken van diverse marktkramen, broodjes bakken, schapen drijven met honden, kinderboerderij, klimparcours etc.

Dit natuurevenement is zeer de moeite waard om tijdens uw vakantie te bezoeken! E.e.a. vindt, vanzelfsprekend, plaats in de Staatsbossen direct naast de camping. Al wandelend vanaf de camping kunt u dit evenement bezoeken.

Diverse malen per jaar zijn er verschillende soorten wandelingen te ondernemen onder leiding van een IVN-gids. Ontdek de natuur en ontvang tegelijkertijd leuke achtergrondinformatie over de schitterende omgeving. Tijdens de vakantieperiodes kun je met een boswachter van Staatsbosbeheer op stap. Hij leert je niet alleen de mooie omgeving kennen, maar tegelijkertijd leer je meer over de flora en fauna.
Uittips voor alle doelgroepen
Niet alleen jonge gezinnen vermaken zich in de omgeving van Sint Anthonis, maar ook voor de iets ouderen onder ons zijn er vele uitstapmogelijkheden. Naast de vele kilometers aan wandel- en fietsmogelijkheden, is het mogelijk vele gezellige dagjes uit te gaan naar bijvoorbeeld:
 • Wellnessboot - Mill 
 • Kasteeltuinen - Arcen
 • Oorlogsmuseum - Overloon
 • Afrikamuseum - Berg & Dal 
 • Nationaal bevrijdingsmuseum - Groesbeek
 • Noordbrabants museum - Den Bosch
 • Varen over de Binnendieze - Den Bosch 
 • Designer Outlet - Roermond
 • Boerenbondsmuseum - Gemert
 • Philips Stadion - Eindhoven
 • Pitch & Put - Molenhoek
 • Tuinen van Appeltern